fbpx

Разкази - от другата страна на зависимостта

След първата ни социална кампания, насочена към зависимостта във всичките ѝ форми, продължаваме да насочваме вниманието към проблема. В новия ни проект „Разкази – от другата страна на зависимостта“ ви споделяме четири видео разказа, които са написани от бивши зависими, видяни са през погледа на режисьора Яна Титова и са разказани от редица добре познати и обичани български актьори. Видео историите представят по открит и въздействащ начин спецификите на отделните зависимости и вярваме, че те ще отворят един по – искрен дебат по наболялата тема.

От другата страна (2020)

„От другата страна“ е първата мащабна социална кампания на нашата фондация. Чрез видео истории, режисирани от Яна Титова и насочени към отделните поколения, търсим по-отговорно социално поведение и един по-открит и искрен дебат по наболялата тема за зависимостите във всичките им форми. Четирите кратки филмчета представят различните гледни точки към проблем, възникнал в едно семейство. Ролята на родителите е поверена на Силвия Лулчева и Васил Бинев, които останаха в сърцата на зрителите като майката и бащата на Весела Тотева в „Доза Щастие“. Талантливите Маргарита Стойкова и Мартин Ангелов пък поемат ролите на двете деца.

Кампанията е част от проекта „С Доза Щастие – за бъдещето на младежите“, чиято идея е да намери един по-различен, достъпен и ефективен подход към подрастващите и проблема със зависимостите. Паралелно с това продължава инициативата за посещения в редица градове из цялата страна, съпътствани с прожекции, дискусии и лични срещи на съмишлениците на фондацията с младите хора.

Scroll to Top